chcesz jezdzic po zakretach szybko czy tylko przejechac z punktu a do punktu b po kretej drodze?
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Szukam komfortowych i cichych opon do codziennej jazdy klasy premium, bez sportowego zacięcia, jeśli szybka jazda, to raczej tylko ekspresówka czy autostrada. Poza komfortem zależy mi na dobrym trzymaniu na mokrym i suchym, i jak najlepszym trzymaniu bocznym jak na tę klasę opon (PTT). Trwałość ma drugorzędne znaczenie. Indeks prędkości V, rozmiar standard, czyli 205/55/16.
Prawie już wybrałem Continental Premium Contact 5, ale mój wulkanizator mówi, że lepsze będą Michelin Primacy 3. Continentale wiem, że są bardzo dobre. Michelinów nigdy nie miałem. Które z nich wybrać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez raventesJa bym bez wahania kupił Conti. Micheliny sa dla mnie przereklamowane i nie są warte swojej ceny.
Czekam na dalsze sugestie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1Dobra zamówiłem Dunlop SP Sport Bluresponse 205/55/R16 91 V na motostradzie za 293zł sztuka DOR 0414 mam nadziej, że będę z nich zadowolony.
Ja proszę o zdjęcie opony na feldze jak już przyjadą. Ciekawy jestem jak rant felgi bedzie "schowany".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voytekSzukam komfortowych i cichych opon do codziennej jazdy klasy premium, bez sportowego zacięcia, jeśli szybka jazda, to raczej tylko ekspresówka czy autostrada. Poza komfortem zależy mi na dobrym trzymaniu na mokrym i suchym, i jak najlepszym trzymaniu bocznym jak na tę klasę opon (PTT). Trwałość ma drugorzędne znaczenie. Indeks prędkości V, rozmiar standard, czyli 205/55/16.
Prawie już wybrałem Continental Premium Contact 5, ale mój wulkanizator mówi, że lepsze będą Michelin Primacy 3. Continentale wiem, że są bardzo dobre. Michelinów nigdy nie miałem. Które z nich wybrać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsmoze jeszcze warto rozwazyc nokian line..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
ja na necie kupuje. ale gumiarza dobrego jeszcze trezba miec bo na 7 zakladow ktore odwiedzilem 5 niedoważalo o okolo 20 g , jeden miescil sie w 10 g a jeden zrobil to dobrze. (zero drgan . )
ja potrafie wyczuc niedowazenie 10g ( wlasnie tyle byly niedowazone dwa kola z przedostatniego zakladu)
Komentarz
-
-
xtremesystems, to gdzie dobrze wyważają?kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKsiemi1, czemu nie z az-grabin gdzie kosztuja bodajze 272zl sztuka?
Zamieszczone przez yunior81Ja proszę o zdjęcie opony na feldze jak już przyjadą. Ciekawy jestem jak rant felgi bedzie "schowany".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamesbondzioxtremesystems, to gdzie dobrze wyważają?
kolo serwis przybyszewskiego- puszkina
tylko trzeba powiedziec zeby na "pajaku" wyważali (taka przystawka )
jak im nie powiesz to normalnie waża .
sam pajak tez nie daje gwarancji bo w andrespolu maja pajaka i co z tego jak maszyna rozkalibrowana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1Nie znam sklepu (polecasz?) na motostradzie juz mkupowałem i się wszystko zgadzało co do daty produkcji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKUżytkownik Voit wynalazł i tam kupił, ja również poszedłem jego drogą - szybko, tanio, DOT 0514 Wielki sklep toto raczej nie jest, ale akurat Bluresponsy 205/55R16 są :wink:
Pozdrawiam.k-pax
Komentarz
-
-
No, to widzę, że moje opony są najstarsze ...
DOT 0214
8)
...I jeszcze na dodatek przepłaciłem.
:lol:
Ostatnia oferta sklepu - 269 zł za oponę w rozmiarze 205/55 R16
Starają się.
W moim przypadku zamówienie złożyłem 18 lutego wieczorem a 20 lutego rano Kurier dzwonił, żeby umówić się na dostawę opon.
Komentarz
-
-
ja potrafie wyczuc niedowazenie 10g ( wlasnie tyle byly niedowazone dwa kola z przedostatniego zakladu)
_________________Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitOstatnia oferta sklepu - 269 zł za oponę w rozmiarze 205/55 R16
Ja zamawiałem w sobotę, w poniedziałek "klikłem" dopiero potwierdzenie w mailu bo wcześniej go nie zauważyłem, od razu w poniedziałek wysłali, we wtorek były I nawet wystawili bez problemu FV z samym wpisem "opona letnia" 8)
Komentarz
-
-
A z tymi wyważeniami to faktycznie - dobrze mieć swojego sprawdzonego speca. Bo u mnie fachoffcy raz nawalili po bodajże 90g albo i lepiej i mówili że felgi kwadratowe itd. Oczywiście bicie niemiłosierne. Okazało się u dobrego FACHOWCA że felgi są prośćiutkie i wystarczyło 20g ciężarków... :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsbo drgalo mi prawie niezauważalnie .jak wrzucili na maszyne wyszlo ze brakuje 10 gram.
_________________Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
Komentarz